Forum przy sklepie www.elpio.pl Oferta Pracy Projekt, montaż, serwis
Nie jesteś zalogowany.
Aby móc zadawać pytania i odpowiadać zarejestruj się.
Witam,
Zrobiłem instalację TV + satelita w domku jednorodzinnym. Zamontowałem czasze + antenę TV typu "Antena telewizyjna UHF Dipol ". Na strychu zamontowałem rozdzielnię typu "Centrala Dystrybucji Sygnałów TV naziemnej i TV SAT" http://www.mezon.it.pl/hdtvcenter.html z wzmacniaczem. Na koniec zacząłem montować w pokojach gniazda TV/SAT. Niestety po montażu gniazd odbiór telewizji okazał się niezbyt dobry. Są zakłócenia na wszystkich programach, a niektórych nie widać za to Satelita odbiera dobrze.
Zmieniłem gniazdo na zwykłą złączki typu F i odbiór TV poprawił się na dobry (może bardzo dobry). Widać TVP 1 i 2, Polast, Tvn, Regionalną, Pulsa.
Czy ktoś może mi pomóc dlaczego na zwykłej złączce mam odbiór, a przez gniazdo są zakłócenia?
pozdrawiam,
sadekb
Witam,
Proszę zwrócić się do producenta owej centrali, bo żadnych parametrów w linku nie podano. Wypisuje się natomiast tam oczywiste brednie, jako że kable z żyłą stalową platerowaną miedzią są powszechnie i z uznaniem stosowane i nie ma ŻADNYCH przeciwwskazań, by kable tej konstrukcji stosować, jako, że sygnały w.cz. płyną w przewodniku powierzchniowo (naskórkowo) i sprawa rdzenia jest rzeczą drugorzędną. Jedyne przeciwwskazanie to zewnętrzne instalacje wykonywane przez przypadkowych monterów - amatorów.
Co do gniazd - wszystko wskazuje na to, że gniazda są niewłaściwe. Jaka jest tłumienność tych gniazd?
Pozdrawiam
Maciej Miszczuk
Ostatnio edytowany przez maciej.m (18-12-2008 10:37:33)