Forum przy sklepie www.elpio.pl Oferta Pracy Projekt, montaż, serwis
Nie jesteś zalogowany.
Aby móc zadawać pytania i odpowiadać zarejestruj się.
Musze zbudowac instalacje tv wewnatrz budynku gdzie jest 19 odbiornikow w 7 lokalach ( 3 mieszkania i 4 sklepy po 1 odbiorniku). Sygnal dostarczy mi telewizja kablowa. Instalacja wykonana z dobraj jakosci przewodu i doprowadzilem do kazdego odbiornika 1 przewod z magistrali , odcinki maja odleglosci od 15 do 35m . zakonczylem wszystko gniazdem koncowym firmy legrand. W budynku pracuje monitoring zbudowany na rejestratorze i 16 kamerach. Zamierzam kupic cyfre+ badz N i wpuscic sygnal w instalacje wewnetrzna.
Prosze o pomoc w zbudowaniu rozdzielni sygnalu wiedzac ze :
- do wewnetrznej instalacji w domu chce wprowadzic sygnal cyfry HD aby moc ogladac kanaly na wszystkich telewizorach lub na 1 kanale we wszystkich odbiornikach sygnal z 1 tunera a na 3 innych kanalach sygnal z 3 innych tunerow zastosowanie spliterow itd.- wszystko z mozliwoscia sterowania zdalnego - czytalem ze tak mozna
- do tej sieci ( dla wybranych odbiornikow i wybrane kamery )chcialbym wprowadzic sygnal z kamer monitoringu - chcialbym miec mozliwosc przydzielania lokalom jakie kamery moga odladac.
- caly dodatkowy sygnal ktory wprowadzamy nie moze zaklocac kablowki i nie moze wychodzic na zewnatrz mojej wewnetrznej sieci
Prosze o pomoc w dobraniu mi odpowiedniego sprzetu do magistrali , schematu i dostawcy sprzetu
Jestem otwarty na wszelkie podpowiedzi - moze jakies inne lepsze rozwiazania
Pozdrawiam
Ostatnio edytowany przez robbie.w (17-10-2008 01:14:35)