Forum elpio.pl

Forum przy sklepie www.elpio.pl Oferta Pracy   Projekt, montaż, serwis

Nie jesteś zalogowany.
Aby móc zadawać pytania i odpowiadać zarejestruj się.

#1 31-10-2007 20:34:36

tb
Użytkownik

cyfra+HD - tuner oryginalny, multiswitch, gdzie kupić nową kartę ?

Może ktoś mi pomoże ?
Mam zainstalowaną instalację multiswitch'ową, do której dołączony jest czytnik karty. W tym czytniku umieszczona jest oryginalna karta cyfry plus. Wszystkie telewizory mają odbiorniki satelitarne Ferguson z zainstalowanymi kartami powielającymi kartę oryginalną, dzięki czamu każdy użytkownik może równocześnie oglądać różne programy z tej samej platwormy. Jeden telewizor miał podłączony oryginalny tuner cyfry+, a właściwie Wizji, również z kartą powielaczową, który po 8 latach użytkowania uległ awarii. Coś mnie podkusiło i kupiłem nowy tuner cyfry+ HD (naprawy starego tunera mi odmówiono, bo ponoć nie ma części). No i zaczął sie problem - stara karta powielaczowa nie pasuje do nowego czytnika kart, bowiem umieszczony w niej chip nie styka się ze wszystkimi "wąsami" nowego tunera. Tak więc każdorazowo, gdy chcę oglądnąć coś z propozycji cyfry+ na tym telewizorze, to muszę wyciągać oryginalna kartę z czytnika przy miltiswitch'u, umiescić go w tunerze cyfry - powoduje to znaczne protesty pozostałych domowników, bo nie mają od tego momentu dostępu do swoich programów. Tak więc sytuacja jest patowa.
Moę ktoś wie, gdzie można kupić (legalnie) kartę powielającą sygnał, która będzie pasowała do tunera cyfry+HD ?
pozdrawiam serdecznie

#2 04-11-2007 18:38:25

Pajo21
Użytkownik
Od: CZ-WA
Serwis

Re: cyfra+HD - tuner oryginalny, multiswitch, gdzie kupić nową kartę ?

Szukaj na allegro.Pytaj o taka kartę sprzedawców którzy tym handlują.

Stopka forum