Forum przy sklepie www.elpio.pl Oferta Pracy Projekt, montaż, serwis
Nie jesteś zalogowany.
Aby móc zadawać pytania i odpowiadać zarejestruj się.
Witam!Jestem posiadaczka Cyfrowego Polsatu.Mam antene(60)niestety po przeprowadzce nie moge jej zainstalowac (nie zgadza sie wlasciciel domu).Jedyna mozliwosc to kupno mniejszej.Znalazlam antene kwadratowa 45cm (latwo ja ukryc)ktora moge postawic na parapecie to jedyne miejsce gdzie jest bardzo mocny sygnal.Jestem w tych sprawach bardzo zielona.Pisze ze ta Antena odbiera z ASTRA 19,2 Ost, EUTELSAT 13 Ost, EUROBIRD; teilweise auch ASTRA 28,5 Ost, EURASIA-TURKSAT 42 Ost, EUTELSAT 7 Ost, SIRIUS 5 Ost co to znaczy nie wiem.Mieszkam na terenie Niemiec .Moze tu otrzymam odpowiedz albo jakas rade.Bede bardzo wdzieczna.Pozdrawiam
Antena 45cm będzie za mała do odbioru sygnału z Hot Birda 13st. wsch, z której jest nadawany Cyfrowy Polsat. 60cm jaką masz jest w sam raz. Musisz sie jakoś porozumieć z włascicielem co do montażu tej anteny o średnicy 60cm. Tak poza tym nie można sobie ot tak postawić anteny satelitarnej na parapecie. Musi być ona stabilnie i precyzyjnie zamontowana. Jeśli potrzebujesz jeszcze odpowiedzi na pytania, które Cie nurtują to pytaj. Jestem do usług.
Witam!! Dziekuje za odpowiedz.Ta 45 cm antene nie chce tak poprostu postawic na parapecie ona by byla odpowiednio zamontowana.Probowalismy z 30 cm czesc programow byla ale nie bylo np:Polsatu,Poloni i jeszcze paru innych.Rozmowa z wlascicielka nic nie da.Wychodzi na to ze nastepnych 6 miesiecy bede placic za nic.Pozdrawiam
http://www.hollex.pl/index.php?page=pro … amp;id=762
z opisu wynika że na tej antenie jest możliwy odbiór Hot Birda ale w praktyce może być różnie.