Forum przy sklepie www.elpio.pl Oferta Pracy Projekt, montaż, serwis
Nie jesteś zalogowany.
Aby móc zadawać pytania i odpowiadać zarejestruj się.
Witam jak najlepiej rozdzielić sygnał TV Kablowej na 3 odbiorniki TV ? Największa odległość od sygnału do telewizora to około 30 metrów.
Rozumiem że potrzebny jakiś wzmacniacz rozdzielający Czy możecie coś dobrego zaproponować ?
Jakiego kabla używać do przeprowadzenia sygnału ? 75 Om koncentryk podwójnie ekranowany taki mają wskepie na co zwracac uwage przy kupnie kabla
Pozdrawiam B
Witam no nie potrafie odp na to pytanie .Ale czy ktos odp. na moje ??
Sprawa wygląda wiec tak , w 1 pokoju mam polsat cyfrowy a w 2 zwykłą kablówkę
Czy idzie z 1 pokoju jakos puscic polsat cyfrowy do 2 pokoju ???
Jasne że można dosumować Polsat cyfrowy do kabla analogowego.
Mam nadzieje że pomogłem.
Mam pytanko Chcę polsat cyfrowy podzielic na 2 telewizory,ale zeby na kazdym mozna było oglądac coinnego. Czy jest taka mozliwosc? Jerzeli tak to jak to zrobic?![]()
Ostatnio edytowany przez tadek (09-11-2007 11:28:23)
Słuchaj tadek z tego co wien to niedasię (przykro mi) podzielić polsatu za pomocą splitera (tuner i karta to para) inaczej jest w przypadku C+ tu masz pełną game możliwości kabel, radio 2,4Ghz sprawa troszkę droga ale fajnie działa pozatym jest to troszke "jagby mielegalne" przypuszczam że podobna sytuacja jest z TV "N" jednak takiego rozwiązania nie spotkałem ale ja mieszkam na wsi.
Pozdrawiam
8391781298 napisał:
) inaczej jest w przypadku C+ tu masz pełną game możliwości kabel, radio 2,4Ghz sprawa troszkę droga ale fajnie działa pozatym jest to troszke "jagby mielegalne" przypuszczam że podobna sytuacja jest z TV "N" jednak takiego rozwiązania nie spotkałem ale ja mieszkam na wsi.
Pozdrawiam
Dzielenie karty c+ w obrębie swojego domu/mieszkania jest zupełnie legalne.
takiej mozliwości nie ma jesli chodzi o Polsat i N-ke.
Odpowiedż dla "googaloo".Aby skutecznie rozdzielić sygnał z kablówki zastosuj aktywny rozgałężnik dobrej jakości np.firmy HQ ARS 113K.
Musi być dobrze!Zapewniam.