Forum elpio.pl

Forum przy sklepie www.elpio.pl Oferta Pracy   Projekt, montaż, serwis

Nie jesteś zalogowany.
Aby móc zadawać pytania i odpowiadać zarejestruj się.

#1 01-12-2006 03:55:47

Andheppy
Użytkownik

Philips DSR3201 czy posiada przełącznik DiSEqC?

Jak podłączyć dwa konwertery do Philipsa DSR3201 jeśli jest tylko jedno wejście antenowe w tunerze czy można zastosować jakiś przełącznik typu DiSEqC zaznaczam że podobno tuner takiego nie posiada chyba że mam złe informacje.Jak w takim przypadku można rozwiązać ten problem.Może ktoś ma taki tuner i ogląda programy z dwóch satelitów nadmieniam że karte CYFRY+ mam legalną i są wgrane programy z satelity ASTRA przez uaktualnienie za pośrednictwem Cyfry+.Po podłączniu samego konwertera z ASTRY jest okey i odbieram programy z ASTRY ale jak chcę na HOT BIRDA to muszę przekładać kabel na drugi konwerter.CO ZROBIĆ POMOCY? Z góry dzięki za radę jeśli będzie dobra.

#2 06-10-2007 11:25:26

kazis1442
Użytkownik

Re: Philips DSR3201 czy posiada przełącznik DiSEqC?

mam antenę sat i antenę szeroko pasmową  wszystko działa bezbłędnie  ale tylko umnie u syna tylko  antena
naziemna działa dobrze na jednym tv a potrzeba co najmniej dwa u syna kable od anten schodzą do pokoju mojego skąd idzie kabel zwrotny do syna.Ja mogę u siebie  w  pokoju zainstalować zwrotnicę [jest tylko na maszcie naziemnej tv z zasilaczem] mogę wszystko  warunek do syna tylko ten kabel zwrotny proszę o dokładne
wyszczególnienie częsci które chcę zakupić w waszym sklepie [u syna dwa tv] i proszę o  odpowiedż czy laik
taki jak ja ustawi miernikiem ant sat mam dwie anteny sat 120 i90 z120 mam60 zgrubnie 50 precyzyjnie cyfre+tylko trochę precyzja pływa bo uchwyt jest na60 a każdy konwenter 40 może w sklepie jest taka przejściówka na 60

#3 06-10-2007 20:47:54

Pajo21
Użytkownik
Od: CZ-WA
Serwis

Re: Philips DSR3201 czy posiada przełącznik DiSEqC?

Andheppy napisał:

Jak podłączyć dwa konwertery do Philipsa DSR3201 jeśli jest tylko jedno wejście antenowe w tunerze czy można zastosować jakiś przełącznik typu DiSEqC zaznaczam że podobno tuner takiego nie posiada chyba że mam złe informacje.Jak w takim przypadku można rozwiązać ten problem.Może ktoś ma taki tuner i ogląda programy z dwóch satelitów nadmieniam że karte CYFRY+ mam legalną i są wgrane programy z satelity ASTRA przez uaktualnienie za pośrednictwem Cyfry+.Po podłączniu samego konwertera z ASTRY jest okey i odbieram programy z ASTRY ale jak chcę na HOT BIRDA to muszę przekładać kabel na drugi konwerter.CO ZROBIĆ POMOCY? Z góry dzięki za radę jeśli będzie dobra.

Możesz założyć przełącznik sterowany z 8 nózki euro lub zastosować generator diseqc.
http://www.dipol.com.pl/generator_diseq … R85254.htm

Ostatnio edytowany przez Pajo21 (06-10-2007 20:51:21)

Stopka forum