Forum przy sklepie www.elpio.pl Oferta Pracy Projekt, montaż, serwis
Nie jesteś zalogowany.
Aby móc zadawać pytania i odpowiadać zarejestruj się.
Proszę o poradę.Czy na wejściu sumatora TV-SAT S.107 /Viper/ mogę zamontować Splitter BVE 2-01 /Axing/ ?
Tak.Chodziło mi o rozdzielenie sygnału z anten naziemnych,ponieważ sumator TV/SAT S.107 ma tylko 4 wyjścia a ja potrzebuję podłączyć piąte gniazdo bez SAT /tylko naziemne/.Dzięki ,sprawdzę i dam odpowiedż jak sobie poradziłem.
Jaki zastosować sumator TV-SAT aby połączyć tuner polsatu Echostar z sygnałem z anten naziemnych i wyjść 1 kablem do gniazda ab.Zastosowane 2 różych firm sumatory powodowały duże tłumienie pr.TV a klient nie wyraża zgody na poprowadzenie osobnego przewodu ?
Witam. Jeżeli po zastosowaniu sumatora TV-SAT i gniazda na końcu występuje spadek poziomu sygnału tv naziemnej to jest to rzeczą naturalną. Każdy sumator i każde gniazdo antenowe wprowadza tłumienie. Aby zniwelować straty można zastosować wzmacniacz dla tv naziemnej który umieszczasz przed sumatorem.
Pozdrawiam.
Ostatnio edytowany przez arik92 (09-09-2007 22:32:33)
Witam Cię arik92.Oczywiście .tak jest zrobione.Sygnał TV naziemnej przed sumatorem jest b.dobry.Dla jasności sprawy nadmieniam,że zastosowałem sumator TV-SAT firmy AXING SWE 2-01 (tłumienie dla TV 3 dB).Gniazdo abonenckie również tej firmy ( tłumienie 2 dB).Razem jak widać jest 5 dB tłumieniia więc nie tędy droga.