Forum przy sklepie www.elpio.pl Oferta Pracy Projekt, montaż, serwis
Nie jesteś zalogowany.
Aby móc zadawać pytania i odpowiadać zarejestruj się.
Witam ![]()
Kupiłem ostatnio telewizor i chciałem podłączyć go do anteny do której podłączony był juz inny telewizor. Z rozdzieleniem sygnału myśle że nie powinienem miec problemu jednak kupiłem nawy zasilacz antenowy pod drugi telewizor i występuja problemy. Na poczatek chciałem sprawdzić jak działa nowy zasilacz i podłączyłem go zamiast starego (jeszcze nie rozdzielając sygnału na 2 telewizory) i wszystko działało poprawnie ale po około 5 minutach zniknął obraz a lampka na zasilaczu zgasła, po około pieciu sekundach obraz znowu sie pojawiał a lampka zapaliła, i tak gaśnie co 5 minut. Pojechałem do sklepu w którym kupiłem zasilacz a sprzedawca powiedział że to moja wina, że źle podłączyłem (chociaż jestem pewnien że wszystko jest ok), jednak nalegałem i wymienił zasilacz na inny lecz ten sam model. Wróciłem i podłączyłem go i wystąpił ten sam błąd (nie wystepował on przy starym zasilaczu). Czy wiecie może jaka może być tego przyczyna?
Pozdrawiam. ![]()
Witam. A czy w miejsce nowego zasilacza wstawiałeś z powrotem stary. Napisz jeszcze jaką masz antenę. Zobacz czy nie robi się gdzieś zwarcie przy montowaniu kabla we wtyku, czyli czy masa (te małe druciki) nie stykają się z główną żyłą.
Pozdrawiam.
Ostatnio edytowany przez arik92 (31-07-2007 18:59:27)