Forum przy sklepie www.elpio.pl Oferta Pracy Projekt, montaż, serwis
Nie jesteś zalogowany.
Aby móc zadawać pytania i odpowiadać zarejestruj się.
Strony: 1
mam problem robie nową instalację antenową naziemną w nowym budynku.. telewizory mają sie znajdować (w przyszłości) aż w 5 pomieszczeniach, nie wiem jakiego MULTIswicha użyć?mam też pytanie co do zwrotnicy antenowej jakiej użyć poniewarz jedna antena ma być skierowana na śrem a druga na poznań (dokładnie na oś piątkowo) ja mieszkam w mosinie.? z tej dziedziny jestem zielony jak nie dojrzały pomidor. proszę łopatologiczne rozwiązanie mojego problemu. Z górydziękuje
Witam. Jeśli chcesz mieć niezależny odbiór na wszystkich pięciu odbiornikach to niestety nie pozostaje Ci nic innego jak kupić mulitiswitcha z ośmioma wyjściami ponieważ z pięcioma wyjściami multiwiswitchy nie ma. Co do zwrotnicy to jeśli jedna antena będzie ustawiona na Śrem i będziesz odbierać TVP 1, TVP 2, TVP 3, i Polsat a druga będzie na Piątkowo i będziesz odbierać TVN to potrzebujesz zwrotnicy ZX-280 lub ZX-280+2DC
Pozdrawiam.
Witam!
Aby podłączyć pięć niezależnych odbiorników satelitarnych należy użyć multiswitcha minimum 5/6 lub 9/6 jeżeli sygnał miałby być odbierany z dwóch pozycji. Co do anten to polecałbym wykonanie instalacji wykorzystując anteny kierunkowe zamiast szerokopasmowej.Co do zwrotnic to nie polecam ZX-ów .Po 3 miesiącach są całe zardzewiałe. Polecam lepiej jakościowo wykonane zwrotnice produkowane przez firmę Waldi http://www.waldiantena.com.pl/zwr2.php?idmiasta=P
Strony: 1