Forum przy sklepie www.elpio.pl Oferta Pracy Projekt, montaż, serwis
Nie jesteś zalogowany.
Aby móc zadawać pytania i odpowiadać zarejestruj się.
Dzień dobry, mam pewien problem z telewizją kablową i mam nadzieję, że pomożecie mi go rozwiązać. Zaznaczam, że nie znam tej branży i terminów w niej używanych, więc przepraszam za pewne sformułowania, które mogą wydać się Wam śmieszne i proste. U mnie w domu, z jednego gniazda antenowego odchodzą dwa kable telewizji kablowej do dwóch telewizorów. Następnie kabel od drugiego telewizora rozgałęzia się do trzeciego i jednocześnie obsługuje w telewizorze nr 2 dekoder telewizyjny. Do tej pory wszystko działało dobrze, jednak zachciało mi się na telewizorze nr 2 założyć telewizje cyfrową (jest dekoder, operator kablówki daje taką możliwość, więc dlaczego nie). Niestety po włączeniu usługi okazało się, że dekoder nie odbiera większości programów. Pan z kablówki, który przyszedł wyjaśnić problem, powiedział, że jest za słaby sygnał, aby w pełni odbierać telewizję cyfrową. I teraz moje pytanie – czy aby zwiększyć sygnał wystarczy zamontować przy pierwotnym gnieździe antenowym jeden ze wzmacniaczy, który Państwo oferujecie, a jeżeli tak to jaki model?
Dziękuję bardzo za odpowiedź.
Witam Cię Magdo.Po pierwsze małe wyjaśnienie: z gniazda kablowego wychodzi tylko 1 syg.TV oraz 1 radiowy.Musisz rozdzielić syg.z gniazda gdzie pisze " TV ".Polecam rozgałężnik aktywny ARS 113 K firmy "HFO ".Ma 3 wyj. i na pewno nie stłumi Ci sygnału z kablówki.